Organisatieverhalen

 Ons verhaal in beeld

Elke organisatie kent een levensloop, van de oprichting tot een fusie, overname of uitbreiding. Ook de mensen die werken binnen of samen met de organisatie hebben hun eigen ervaringen en hun eigen verhaal. Verhaal in Beeld verzamelt de persoonlijke verhalen en geeft vorm aan het collectieve gedachtegoed. De aanleiding voor het optekenen van de ervaringen kan zijn de afsluiting van een project, een lustrum of een ander gedenkwaardige moment. De uitwerking kan variëren van een bundel interviews of een aangeklede evaluatie tot een uitgebreid boek of een speciaal voor de gelegenheid geschreven kort (fictie)verhaal.

voorbeelden:

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Mentaris heb ik een aantal coachees, opdrachtgevers en medewerkers geïnterviewd. Samen geven zij een goed beeld van wat coaching teweeg kan brengen en de specifieke aanpak van Mentaris. De korte teksten van 9 personen zijn te lezen op de website van Mentaris die rond deze verhalen is opgebouwd.

Het programma SOM van het Ministerie van SZW bereidde alle managementondersteuners voor op de veranderingen in het vak en de organisatie. Ik heb een aantal managers en ondersteuners geïnterviewd over hun visie en ervaringen met het programma. De verhalen zijn gebundeld in het boekje ‘Proef op de SOM’ waarvan ik tevens de productie begeleidde en samenwerkte met Verheul Communicatie (vormgeving) en Fotobelle (fotografie). Vragen naar leerervaringen leidde bij veel mensen tot nieuwe inzichten in hun eigen loopbaanwensen.

  Proef op de SOM   

img001

Het vak van managementondersteuner is veelzijdig en wordt op heel verschillende manieren uitgeoefend. De ondersteuners hebben vaak heel bewust voor het vak gekozen, maar zijn er ook vaak ingerold. Wat zij gemeen hebben, is dat ze met hun vaardigheden ook weer alle kanten op kunnen. Nieuwsgierig naar de uiteenlopende loopbanen en ambities heb ik een aantal managementondersteuners geïnterviewd. Vijf verhalen zijn gebundeld in dit document.

5 verhalen van managementondersteuners

Interesse? Ik vertel je graag meer over deze projecten! Neem contact op via stephanie@verhaalinbeeld.net