Boek in zicht!

Waar gáát dit over? Nog even geduld a.u.b.: vanaf 10 oktober kun je er alles over lezen!

Het zijn vragen die ik vaak krijg als ik iets probeer uit te leggen over meervoudige intelligentie: wat is het nou eigenlijk, en wat kan ik er dan mee? Met iets murmelen over IQ, EQ en andere Q’s, ingesleten gewoontes en dat je zoveel meer kunt gebruiken, kreeg ik niet zoveel mensen enthousiast. Omdat mijn linguïstische intelligentie vooral zit in mijn schrijfvaardigheid, werd het dus hoog tijd voor een boek. Met beeldende verhalen van verschillende mensen in uiteenlopende situaties.

Een jaar lang hebben ik met Frits Schoeren van Stichting aMI, mensen geïnterviewd, anderen gevraagd iets te schrijven, en hebben we geput uit onze eigen herinneringen en ervaringen. Elke week publiceerden we een verhaaltje op sociale media. En elke week was het weer een verrassing wat mensen aan verborgen talenten ontdekten of vernuftige trucjes bedachten om iets voor elkaar te krijgen. De theorie van meervoudige intelligenties is al jaren bekend, maar nu beginnen we meer zicht te krijgen op het hoe het werkt in het dagelijks leven.

We hopen dat je net zoveel plezier beleeft aan het boek als wij!

Vanaf 10 oktober verkrijgbaar op de conferentie Celebrate Creatief Leren https://www.celebratecreatiefleren.nl/ en daarna bij Stichting aMI https://www.stichtingami.nl/

7 tips voor jouw ‘over mij’-pagina

Je hebt net een nieuw product ontwikkeld en vol trots zet je het op je website. Wat is een week later de meest bekeken pagina van je site? Nog steeds die oude ‘over mij’-pagina… Waarom toch? Met WordPressexpert Marleen de Korver schreef ik deze tips voor een goede profielpagina.

Waarom is de ‘over mij’-pagina zo belangrijk?

Lees verder

Conferentie creatief leren op 10-10

Hoe ben jij slim? Blok 10 oktober in je agenda voor de conferentie Celebrate Creatief Leren. Op die dag kun je alles te weten komen over meervoudige intelligentie én de intelligenties zelf ervaren in verschillende workshops. Het evenement vindt plaats in de Broodfabriek in Rijswijk. Volg ons op Facebook of bekijk de website voor meer informatie: https://www.celebratecreatiefleren.nl/

 

Intelligentieteam

Dit weekend kreeg ik zomaar een inspirerende tekening in mijn mailbox. Een deelnemer van de workshops&wine heeft zijn visuele intelligentie (her)ontdekt en verblijdt de wereld sindsdien met de meest fantastische tekeningen die tot nieuwe inzichten leiden. Intelligenties als personages: het opent een hele nieuwe denkwereld. Hoe kunnen zij mij helpen in mijn werk? Mijn kinesthetische en naturalistische intelligentie staan op dit moment bij het raam te wijzen naar de blauwe lucht. De logisch-mathematische bromt ‘heb je daar wel tijd voor,’ maar de intrapersoonlijke fluistert in mijn oor dat mijn concentratie afneemt. Toch maar even naar buiten dus. Met dank aan Andrew Barker!

Wil je meer weten over meervoudige intelligentie? Kom naar de netwerkdag op 25 november in Arnhem, zie www.assiociatie-mi.nl

 

Workshops & Wine

“Waar gelachen wordt, wordt geleerd” is het motto van Workshops & Wine, een middag creatief leren, netwerken en genieten. Op 15 september vindt de tweede editie plaats in Zoetermeer. Het thema: Jouw verhaal in the picture.

Erica Risiglione (De Toekomstbus) brengt je in de creatieve flow met associëren en dramatiseren. Je associaties smeed je vervolgens samen tot een verhaal in de tweede workshop. Met Janneke de Boer (Kom tot de Kern) vorm je jouw scenario om tot een pakkend stripverhaal.

Kom ook verhalen maken en netwerken! Meld je aan op stephanie@verhaalinbeeld.net

Profieltekstpakket

Je ‘Over mij’- pagina, cv, LinkedInprofiel, brancheverenigingswebsite, Facebook, Twitter, Meetup, … het is bijna niet meer bij te houden. Waar heb jij allemaal een tekst over jezelf staan? En zijn ze allemaal actueel? Ik neem je zorgen uit handen met het nieuwe profieltekstpakket. Overal een goed verhaal en in één keer klaar voor 250 euro.

meervoudige intelligentie toegepast in onderhandelingssituaties

wordcloud 090317

“Verrassend, leerzaam en veel nieuwe inzichten”: veel positieve reacties na de workshop Slimmer Onderhandelen met meervoudige intelligenties. Linguïstisch en interpersoonlijk sterk was deze groep van Delftse en Leidse ondernemende vrouwen, maar ook de logisch-mathematische intelligentie spong eruit. Na een korte uitleg van de 8 intelligenties ontving elke deelnemer haar eigen profiel. Daarna werd een van de intelligenties toegepast in een onderhandelingssituatie. Conflicten in werk en privésituaties werden bekeken vanuit een andere invalshoek en daarmee doken ineens nieuwe mogelijke oplossingen op. Visueel-ruimtelijk gezien bleek de afstand met een opdrachtgever niet te overbruggen. Interpersoonlijk bekeken zijn er soms meer mediators in je omgeving dan je dacht. En vanuit kinesthetisch oogpunt is het soms aan te raden om de situatie wandelend te bespreken. Een toepassing van meervoudige intelligenties in vogelvlucht die smaakt naar meer.