7 tips voor jouw ‘over mij’-pagina

Je hebt net een nieuw product ontwikkeld en vol trots zet je het op je website. Wat is een week later de meest bekeken pagina van je site? Nog steeds die oude ‘over mij’-pagina… Waarom toch? Met WordPressexpert Marleen de Korver schreef ik deze tips voor een goede profielpagina.

Waarom is de ‘over mij’-pagina zo belangrijk?

Mensen doen graag zaken met mensen. Je wil toch een indruk krijgen van wie je in huis haalt, of iemand een beetje betrouwbaar overkomt en of je een klik hebt. Jouw ‘over mij’-pagina is dé plek om te laten zien wie je bent, waarom je dit werk doet en waarom je daar je klanten zo goed mee kunt helpen. Niemand weet dat beter dan jijzelf, je hoeft het alleen nog maar even op te schrijven. Zou je denken.

Waarom is het zo moeilijk om je profiel zelf te schrijven?

Iedereen heeft wel een blinde vlek: het is heel moeilijk om je eigen kwaliteiten goed in te schatten. En dan kan het ook nog ongemakkelijk voelen om jezelf op te hemelen als je bescheiden van aard bent. Na uren ploeteren raak je blindgestaard op je tekst en zie je de typefouten niet meer. Laat je tekst daarom altijd eerst aan iemand anders lezen voordat je hem publiceert. Nog beter is de hele boel uitbesteden. Dat scheelt een hoop stress en met de frisse blik van een buitenstaander kom je meestal nog tot nieuwe inzichten ook.

Waar moet je op letten als je zelf je ‘over mij’-pagina wil schrijven of verbeteren? Zeven punten om over na te denken:

  1. Regel 1: er zijn geen regels

Als die er wel zouden zijn en iedereen zou ze braaf opvolgen, dan zagen alle profielen er vrijwel hetzelfde uit. En dat wil je nu juist niet. Een pagina over jou moet laten zien hoe jij bent, het liefst zo authentiek en uniek mogelijk, en waarin je je onderscheidt van je concurrent. Dus alles mag, de keus is aan jou. We willen je wel laten zien welke effecten bepaalde keuzes kunnen hebben.

  1. Ik, zij of wij: wie is er aan het woord?

Als ZZP’er ligt het voor de hand om jouw profielpagina in de ik-vorm te schrijven. Je doet immers al het werk en daar mag je best alle credits voor krijgen. Sommige mensen schrijven liever in de derde persoon. Dat is afstandelijker en dat kan prettig zijn. Bedenk wel dat het verwarrend kan zijn. Staat er bijvoorbeeld: ‘Marleen is de grootste WordPressexpert van Nederland’, wie zegt dit dan? Een tevreden klant, de vereniging van WordPressexperts of Marleen zelf?

Er zijn ZZP’ers die het hebben over ‘wij’. Dat zou zakelijker zijn. Maar wie zijn die ‘wij’ dan? Bestaat de ‘wij’ uit een vast team van mensen met wie je samenwerkt, noem ze dan even. Bij ‘wij komen graag bij u langs’ is het fijn om te weten hoeveel mensen er straks op de stoep staan.

  1. ‘Start with why’… maar laat het daar niet bij

Je hebt iets van Simon Sinek gelezen, of je hebt het licht gezien en je weet precies waarom en hoe je de wereld gaat redden. Fantastisch! Dat verdient zeker een plek op je pagina. Wanneer je vertelt hoe je op dit punt in je loopbaan bent gekomen, leert je klant je meteen een beetje kennen. Noem ook een eventuele vorige baan of carrière, ook al heeft die niets met je huidige werk te maken. Het laat zien waar je vandaan komt en hoe je naar de wereld kijkt. En het kan een raakvlak zijn met een nieuwe klant: ‘Ha, die begrijpt mijn soort mensen!’

Hoe enthousiast je ook bent over je missie, vertel ook iets over de praktische kant. Je klant is er niet om jouw passie te vervullen, maar wil gewoon goed geholpen worden met een probleem waar jij niet toevallig een heel goede oplossing voor hebt.

  1. Met passie in je kracht staan of agile scrummen?

Sommige woorden en uitdrukkingen worden vaak gebruikt. Dat is handig, want dan snapt je klant meteen wat je bedoelt. Maar vol nietszeggende clichés gaan profielen al snel op elkaar lijken. En dat wilde je nu juist niet: de klant moet voor jouw unieke authenticiteit kiezen, toch? Schrijf dan in je eigen woorden op wat je precies doet, wat dat je klant oplevert en wat je zo leuk vindt aan je werk.

  1. Persoonlijk of privé?

Ook al heb je niets te verbergen, het mag wel. Niet elke lezer hoeft je gezinsleden bij naam te kennen, of de volledige geschiedenis van je burn-out. Als je mensen met een burn-out coacht, kan het relevant zijn om te vermelden dat je uit eigen ervaring kan putten. Ben je een leverancier van partytenten bijvoorbeeld, dan is dat niet per sé nodig. Het is aan jou hoe persoonlijk je wordt op je pagina. Je kunt ook veel over je leven kwijt in een blog.

  1. Overexposure of liever niet zichtbaar?

De meeste ‘over mij’-pagina’s zijn ongeveer 300 woorden lang. Daar kun je aardig wat informatie in kwijt en het is een overzichtelijke lengte. Wat gebeurt er wanneer je tekst veel langer of korter is? Bij meer dan pakweg 500 woorden moet je een goed verhaal hebben om de lezer nog te kunnen boeien. Besteed je minder dan 100 woorden aan jezelf, dan lijkt het of je eigenlijk niets wil vertellen.

  1. Foto en beeld

Een goede portretfoto van jezelf is onontbeerlijk op je pagina. Denk ook eens aan ander beeld, zoals tekeningen, een bouwtekening als je architect bent, of laat een leuke infographic maken van jouw werk.

Hoe staat het met jouw ‘over mij’-pagina?

Zit je na het lezen van deze tips met je handen in het haar en kom je er niet meer uit? Geen paniek! Neem contact met mij op en in no-time help ik je aan een prachtig profiel.

Stel je tevreden vast dat je een prima profielpagina hebt, maar wil je nóg meer bezoekers naar je WordPress website trekken? Mail dan Marleen de Korver van Website Training & Advies voor ondernemende wereldverbeteraars en maak een afspraak om je site eens grondig door te lichten.

Ken jij andere mensen voor wie dit interessant is? Deel het dan op social media. Alvast bedankt!

 

Conferentie creatief leren op 10-10

Hoe ben jij slim? Blok 10 oktober in je agenda voor de conferentie Celebrate Creatief Leren. Op die dag kun je alles te weten komen over meervoudige intelligentie én de intelligenties zelf ervaren in verschillende workshops. Het evenement vindt plaats in de Broodfabriek in Rijswijk. Volg ons op Facebook of bekijk de website voor meer informatie: https://www.celebratecreatiefleren.nl/

 

Intelligentieteam

Dit weekend kreeg ik zomaar een inspirerende tekening in mijn mailbox. Een deelnemer van de workshops&wine heeft zijn visuele intelligentie (her)ontdekt en verblijdt de wereld sindsdien met de meest fantastische tekeningen die tot nieuwe inzichten leiden. Intelligenties als personages: het opent een hele nieuwe denkwereld. Hoe kunnen zij mij helpen in mijn werk? Mijn kinesthetische en naturalistische intelligentie staan op dit moment bij het raam te wijzen naar de blauwe lucht. De logisch-mathematische bromt ‘heb je daar wel tijd voor,’ maar de intrapersoonlijke fluistert in mijn oor dat mijn concentratie afneemt. Toch maar even naar buiten dus. Met dank aan Andrew Barker!

Wil je meer weten over meervoudige intelligentie? Kom naar de netwerkdag op 25 november in Arnhem, zie www.assiociatie-mi.nl

 

Workshops & Wine

“Waar gelachen wordt, wordt geleerd” is het motto van Workshops & Wine, een middag creatief leren, netwerken en genieten. Op 15 september vindt de tweede editie plaats in Zoetermeer. Het thema: Jouw verhaal in the picture.

Erica Risiglione (De Toekomstbus) brengt je in de creatieve flow met associëren en dramatiseren. Je associaties smeed je vervolgens samen tot een verhaal in de tweede workshop. Met Janneke de Boer (Kom tot de Kern) vorm je jouw scenario om tot een pakkend stripverhaal.

Kom ook verhalen maken en netwerken! Meld je aan op stephanie@verhaalinbeeld.net

Profieltekstpakket

Je ‘Over mij’- pagina, cv, LinkedInprofiel, brancheverenigingswebsite, Facebook, Twitter, Meetup, … het is bijna niet meer bij te houden. Waar heb jij allemaal een tekst over jezelf staan? En zijn ze allemaal actueel? Ik neem je zorgen uit handen met het nieuwe profieltekstpakket. Overal een goed verhaal en in één keer klaar voor 250 euro.

meervoudige intelligentie toegepast in onderhandelingssituaties

wordcloud 090317

“Verrassend, leerzaam en veel nieuwe inzichten”: veel positieve reacties na de workshop Slimmer Onderhandelen met meervoudige intelligenties. Linguïstisch en interpersoonlijk sterk was deze groep van Delftse en Leidse ondernemende vrouwen, maar ook de logisch-mathematische intelligentie spong eruit. Na een korte uitleg van de 8 intelligenties ontving elke deelnemer haar eigen profiel. Daarna werd een van de intelligenties toegepast in een onderhandelingssituatie. Conflicten in werk en privésituaties werden bekeken vanuit een andere invalshoek en daarmee doken ineens nieuwe mogelijke oplossingen op. Visueel-ruimtelijk gezien bleek de afstand met een opdrachtgever niet te overbruggen. Interpersoonlijk bekeken zijn er soms meer mediators in je omgeving dan je dacht. En vanuit kinesthetisch oogpunt is het soms aan te raden om de situatie wandelend te bespreken. Een toepassing van meervoudige intelligenties in vogelvlucht die smaakt naar meer.

workshop Slimmer onderhandelen met meervoudige intelligentie

Onderhandelen: elke ondernemer heeft ermee te maken. Waarmee creëren vrouwen ruimte voor zichzelf en worden ze plaatje slimmer onderhandelenonafhankelijker? En hoe kun je meervoudige intelligentie daarbij inzetten? In deze workshop in de Internationale Vrouwenweek ervaar je dat je meer mogelijkheden hebt dan je dacht!

Slimmer Onderhandelen
voor ondernemende vrouwen
Donderdag 9 maart 2017, 16.30-21.00 uur,
bij Firma van Buiten, Delft
Kosten: € 50,- (€ 35,- voor Dea Dia-leden met korting)

Info en aanmelden: stephanie@verhaalinbeeld.net

info Workshop Slimmer Onderhandelen 9 maart 2017

Certificering assessment meervoudige intelligentie

Vacatures, profielen, en schapen met 5 poten: het past nooit precies. Veel beter is te weten wat jouw profiel is, of dat van je medewerker, team of coachee. Met het MIDAS assessment krijg je een goed inzicht in talenten. Ook de sterke kanten die vaak vergeten worden, zoals muzikaliteit of een goed gevoel voor beweging, waar je ook veel profijt van kunt hebben!

Voor coaches, trainers en HR-professionals is er op 23 en 24 juni de MIDAS Foundation. Met de tweedaagse certificering ben je toegerust om het assessment af te nemen en als ontwikkelinstrument in te zetten in de begeleiding van een groep of individuele coachee.

Ik doe mee! Jij ook?

certificering MIDAS Foundation

Meer informatie in de pdf: Certificering Meervoudige Intelligenties 23 en 24 juni 2016