Workshops & Wine

“Waar gelachen wordt, wordt geleerd” is het motto van Workshops & Wine, een middag creatief leren, netwerken en genieten. Op 15 september vindt de tweede editie plaats in Zoetermeer. Het thema: Jouw verhaal in the picture.

Erica Risiglione (De Toekomstbus) brengt je in de creatieve flow met associëren en dramatiseren. Je associaties smeed je vervolgens samen tot een verhaal in de tweede workshop. Met Janneke de Boer (Kom tot de Kern) vorm je jouw scenario om tot een pakkend stripverhaal.

Kom ook verhalen maken en netwerken! Meld je aan op stephanie@verhaalinbeeld.net

Profieltekstpakket

Je ‘Over mij’- pagina, cv, LinkedInprofiel, brancheverenigingswebsite, Facebook, Twitter, Meetup, … het is bijna niet meer bij te houden. Waar heb jij allemaal een tekst over jezelf staan? En zijn ze allemaal actueel? Ik neem je zorgen uit handen met het nieuwe profieltekstpakket. Overal een goed verhaal en in één keer klaar voor 250 euro.

meervoudige intelligentie toegepast in onderhandelingssituaties

wordcloud 090317

“Verrassend, leerzaam en veel nieuwe inzichten”: veel positieve reacties na de workshop Slimmer Onderhandelen met meervoudige intelligenties. Linguïstisch en interpersoonlijk sterk was deze groep van Delftse en Leidse ondernemende vrouwen, maar ook de logisch-mathematische intelligentie spong eruit. Na een korte uitleg van de 8 intelligenties ontving elke deelnemer haar eigen profiel. Daarna werd een van de intelligenties toegepast in een onderhandelingssituatie. Conflicten in werk en privésituaties werden bekeken vanuit een andere invalshoek en daarmee doken ineens nieuwe mogelijke oplossingen op. Visueel-ruimtelijk gezien bleek de afstand met een opdrachtgever niet te overbruggen. Interpersoonlijk bekeken zijn er soms meer mediators in je omgeving dan je dacht. En vanuit kinesthetisch oogpunt is het soms aan te raden om de situatie wandelend te bespreken. Een toepassing van meervoudige intelligenties in vogelvlucht die smaakt naar meer.

workshop Slimmer onderhandelen met meervoudige intelligentie

Onderhandelen: elke ondernemer heeft ermee te maken. Waarmee creëren vrouwen ruimte voor zichzelf en worden ze plaatje slimmer onderhandelenonafhankelijker? En hoe kun je meervoudige intelligentie daarbij inzetten? In deze workshop in de Internationale Vrouwenweek ervaar je dat je meer mogelijkheden hebt dan je dacht!

Slimmer Onderhandelen
voor ondernemende vrouwen
Donderdag 9 maart 2017, 16.30-21.00 uur,
bij Firma van Buiten, Delft
Kosten: € 50,- (€ 35,- voor Dea Dia-leden met korting)

Info en aanmelden: stephanie@verhaalinbeeld.net

info Workshop Slimmer Onderhandelen 9 maart 2017

Certificering assessment meervoudige intelligentie

Vacatures, profielen, en schapen met 5 poten: het past nooit precies. Veel beter is te weten wat jouw profiel is, of dat van je medewerker, team of coachee. Met het MIDAS assessment krijg je een goed inzicht in talenten. Ook de sterke kanten die vaak vergeten worden, zoals muzikaliteit of een goed gevoel voor beweging, waar je ook veel profijt van kunt hebben!

Voor coaches, trainers en HR-professionals is er op 23 en 24 juni de MIDAS Foundation. Met de tweedaagse certificering ben je toegerust om het assessment af te nemen en als ontwikkelinstrument in te zetten in de begeleiding van een groep of individuele coachee.

Ik doe mee! Jij ook?

certificering MIDAS Foundation

Meer informatie in de pdf: Certificering Meervoudige Intelligenties 23 en 24 juni 2016

 

Netwerk Meervoudige Intelligentie

Voor alle geïnteresseerden in meervoudige intelligentie, en in het bijzonder trainers en coaches die gebruik (willen) maken van het MIDAS assessment, bouw ik sinds januari van dit jaar aan een netwerkorganisatie en draag ik bij aan updates van het MIDAS materiaal en de verspreiding van het gedachtegoed.

Het idee van Meervoudige Intelligentie is ontwikkeld door Howard Gardner en gaat uit van 8 soorten intelligentie, in plaats van de twee die in IQ-testen gemeten worden. Naast logisch-mathematisch en verbaal-linguïstische intelligentie zijn er de visueel-ruimtelijke, muzikaal-ritmische, lichamelijk-kinesthetisch, interpersoonlijke (sociale), intrapersoonlijke en naturalistische intelligentie. Weten waar je sterke kanten liggen en kunnen switchen tussen de verschillende vermogens om problemen op te lossen, vergroot je creativiteit en effectiviteit en je inzicht in hoe andere mensen werken.

 

 

Functiebeschrijvingen op je cv: samenvatting van je takenpakket of een goed en compact verhaal?

Bij het opfrissen van een cv of Linkedinprofiel is een korte en krachtige beschrijving van de functie-inhoud vaak een struikelblok. Hoe geef je een goed beeld van je werkervaring zonder in eindeloze opsommingen in jargon te vervallen? Drie vagen geven houvast bij het bijwerken van je profiel:

gedaan beriekt geleerd

Als je er in een gesprek ook nog een voorbeeld bij kunt geven, zorg je ervoor dat de ander niet afhaakt.

vertel eens wat over jezelf