7 tips voor jouw ‘over mij’-pagina

Je hebt net een nieuw product ontwikkeld en vol trots zet je het op je website. Wat is een week later de meest bekeken pagina van je site? Nog steeds die oude ‘over mij’-pagina… Waarom toch? Met WordPressexpert Marleen de Korver schreef ik deze tips voor een goede profielpagina.

Waarom is de ‘over mij’-pagina zo belangrijk?

Mensen doen graag zaken met mensen. Je wil toch een indruk krijgen van wie je in huis haalt, of iemand een beetje betrouwbaar overkomt en of je een klik hebt. Jouw ‘over mij’-pagina is dé plek om te laten zien wie je bent, waarom je dit werk doet en waarom je daar je klanten zo goed mee kunt helpen. Niemand weet dat beter dan jijzelf, je hoeft het alleen nog maar even op te schrijven. Zou je denken.

Waarom is het zo moeilijk om je profiel zelf te schrijven?

Iedereen heeft wel een blinde vlek: het is heel moeilijk om je eigen kwaliteiten goed in te schatten. En dan kan het ook nog ongemakkelijk voelen om jezelf op te hemelen als je bescheiden van aard bent. Na uren ploeteren raak je blindgestaard op je tekst en zie je de typefouten niet meer. Laat je tekst daarom altijd eerst aan iemand anders lezen voordat je hem publiceert. Nog beter is de hele boel uitbesteden. Dat scheelt een hoop stress en met de frisse blik van een buitenstaander kom je meestal nog tot nieuwe inzichten ook.

Waar moet je op letten als je zelf je ‘over mij’-pagina wil schrijven of verbeteren? Zeven punten om over na te denken:

  1. Regel 1: er zijn geen regels

Als die er wel zouden zijn en iedereen zou ze braaf opvolgen, dan zagen alle profielen er vrijwel hetzelfde uit. En dat wil je nu juist niet. Een pagina over jou moet laten zien hoe jij bent, het liefst zo authentiek en uniek mogelijk, en waarin je je onderscheidt van je concurrent. Dus alles mag, de keus is aan jou. We willen je wel laten zien welke effecten bepaalde keuzes kunnen hebben.

  1. Ik, zij of wij: wie is er aan het woord?

Als ZZP’er ligt het voor de hand om jouw profielpagina in de ik-vorm te schrijven. Je doet immers al het werk en daar mag je best alle credits voor krijgen. Sommige mensen schrijven liever in de derde persoon. Dat is afstandelijker en dat kan prettig zijn. Bedenk wel dat het verwarrend kan zijn. Staat er bijvoorbeeld: ‘Marleen is de grootste WordPressexpert van Nederland’, wie zegt dit dan? Een tevreden klant, de vereniging van WordPressexperts of Marleen zelf?

Er zijn ZZP’ers die het hebben over ‘wij’. Dat zou zakelijker zijn. Maar wie zijn die ‘wij’ dan? Bestaat de ‘wij’ uit een vast team van mensen met wie je samenwerkt, noem ze dan even. Bij ‘wij komen graag bij u langs’ is het fijn om te weten hoeveel mensen er straks op de stoep staan.

  1. ‘Start with why’… maar laat het daar niet bij

Je hebt iets van Simon Sinek gelezen, of je hebt het licht gezien en je weet precies waarom en hoe je de wereld gaat redden. Fantastisch! Dat verdient zeker een plek op je pagina. Wanneer je vertelt hoe je op dit punt in je loopbaan bent gekomen, leert je klant je meteen een beetje kennen. Noem ook een eventuele vorige baan of carrière, ook al heeft die niets met je huidige werk te maken. Het laat zien waar je vandaan komt en hoe je naar de wereld kijkt. En het kan een raakvlak zijn met een nieuwe klant: ‘Ha, die begrijpt mijn soort mensen!’

Hoe enthousiast je ook bent over je missie, vertel ook iets over de praktische kant. Je klant is er niet om jouw passie te vervullen, maar wil gewoon goed geholpen worden met een probleem waar jij niet toevallig een heel goede oplossing voor hebt.

  1. Met passie in je kracht staan of agile scrummen?

Sommige woorden en uitdrukkingen worden vaak gebruikt. Dat is handig, want dan snapt je klant meteen wat je bedoelt. Maar vol nietszeggende clichés gaan profielen al snel op elkaar lijken. En dat wilde je nu juist niet: de klant moet voor jouw unieke authenticiteit kiezen, toch? Schrijf dan in je eigen woorden op wat je precies doet, wat dat je klant oplevert en wat je zo leuk vindt aan je werk.

  1. Persoonlijk of privé?

Ook al heb je niets te verbergen, het mag wel. Niet elke lezer hoeft je gezinsleden bij naam te kennen, of de volledige geschiedenis van je burn-out. Als je mensen met een burn-out coacht, kan het relevant zijn om te vermelden dat je uit eigen ervaring kan putten. Ben je een leverancier van partytenten bijvoorbeeld, dan is dat niet per sé nodig. Het is aan jou hoe persoonlijk je wordt op je pagina. Je kunt ook veel over je leven kwijt in een blog.

  1. Overexposure of liever niet zichtbaar?

De meeste ‘over mij’-pagina’s zijn ongeveer 300 woorden lang. Daar kun je aardig wat informatie in kwijt en het is een overzichtelijke lengte. Wat gebeurt er wanneer je tekst veel langer of korter is? Bij meer dan pakweg 500 woorden moet je een goed verhaal hebben om de lezer nog te kunnen boeien. Besteed je minder dan 100 woorden aan jezelf, dan lijkt het of je eigenlijk niets wil vertellen.

  1. Foto en beeld

Een goede portretfoto van jezelf is onontbeerlijk op je pagina. Denk ook eens aan ander beeld, zoals tekeningen, een bouwtekening als je architect bent, of laat een leuke infographic maken van jouw werk.

Hoe staat het met jouw ‘over mij’-pagina?

Zit je na het lezen van deze tips met je handen in het haar en kom je er niet meer uit? Geen paniek! Neem contact met mij op en in no-time help ik je aan een prachtig profiel.

Stel je tevreden vast dat je een prima profielpagina hebt, maar wil je nóg meer bezoekers naar je WordPress website trekken? Mail dan Marleen de Korver van Website Training & Advies voor ondernemende wereldverbeteraars en maak een afspraak om je site eens grondig door te lichten.

Ken jij andere mensen voor wie dit interessant is? Deel het dan op social media. Alvast bedankt!